PKN kerk Oudemirdum-Nijemirdum en Sondel

De PKN kerk uit Oudemirdum-Nijemirdum en Sondel geeft elk jaar een 40-dagenkalenderboekje uit. De veertigdagentijd is de periode  van 40 dagen voor Pasen. In deze periode leeft men naar het Paasfeest toe. Veel christenen vasten in deze periode.

De opbrengt van het 40-dagenkalenderboekje van bovenstaande kerk gaat elk jaar naar een kleinschalig project en dit jaar waren wij de gelukkigen. Geertje Jeeninga heeft namens G2G iets verteld over het project tijdens de kerkdienst van 8 maart. Daar kreeg zij meteen de opbrengst van de verkoop van het boekje overhandigd. En ze kreeg  de toezegging dat de collecte ook voor ons project bestemd was. Met elkaar bracht dit ruim 1000 euro op. We waren zeer aangenaam verrast door het grote bedrag, dat hadden wij niet verwacht!

Geertje in Sondel

 Maar er was nog meer goed nieuws. De Lions Opsterland hebben besloten € 2000 te schenken aan Grannies2Grannies Friesland voor zonne-collectoren op het dak van een aantal van de huisjes waar schoolgaande kinderen wonen. ’s Avonds worden vaak kerosine-lampen gebruikt. Die zijn gevaarlijk vanwege brandgevaar en de dampen zijn ook slecht voor de gezondheid. Maar de kinderen moeten wel hun huiswerk kunnen maken, dus brengen zonne-collectoren uitkomst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *