Jaarverslag 2013

Op 21 april hadden we samen met Grannies2Grannies Amsterdam een stand ingericht in de RAI tijdens de Uganda-dag. Het was prachtig om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor diverse projecten in Uganda..

Yvonne op de Uganda dag
. Justin met Alie en Geertje van Grannies2Grannies Friesland.

Justine Ojambo, de directeur van PEFO Uganda was hier ook aanwezig. In de week na deze mooie dag kwam hij naar Friesland. Hij maakte kennis met onze groep. We hadden een gezamenlijke maaltijd.

En hij ging mee naar een school in Sexbierum die actie hadden gevoerd voor de grannies en kleinkinderen in Uganda. Hij beantwoordde de nodige vragen, soms heel originele van de kinderen. Zoals: hoe poetsen jullie je tanden in Uganda.

.Justin samen met de klas en meester

Op 1 juni stonden we weer op het Multi Culti Festival in Heerenveen. En op 6 juni op een braderie in Drachten. We stonden daar op het plein van de Doopsgezinde Kerk. Het was stralend weer en de sfeer en opbrengst waren uitstekend.

Op 30 juli gaven Anne en Yvonne een voorlichtingsmiddag aan de bewoners en het personeel van Verpleeghuis Mariënburg in Heerenveen. Op 28 september verkochten we weer grannies op de appeldag van de Tropische Kas in Beetsterzwaag. De sfeer en het weer waren weer super.

Anne op de appeldag in Beetsterzwaag

En een week later stonden we alweer op de oogstmarkt in Tijnje.

We hebben dit jaar ook weer de nodige voorlichtingsavonden voor vrouwenorganisaties gegeven. We begonnen in februari en maart in Tijnje (Vrouwen van Nu en Christelijke Plattelandsvrouwen), in april in Jubbega/Nieuwehorne en na de zomer volgden Appelscha, Gersloot, Tytsjerk en Giekerk. En dan hadden we natuurlijk weer de Sinterklaasmarkt in de Doopsgezinde kerk in Drachten. Deze duurde ook dit jaar weer drie dagen. We voelen ons in deze kerk altijd heel welkom. En de verkoop was ook weer een succes.

Wij verdienen dus vooral geld met de verkoop van spullen in onze kraam. Deze spullen worden deels gemaakt door de leden van Grannies2Grannies Friesland zelf en deels door andere vrouwen. Er zijn inmiddels diverse andere dames uit Friesland die mutsen, sjaals, poppen, kussens e.d. voor ons breien en andere mooie dingen voor ons maken..

.
Ria, één van de grannies, gaat regelmatig naar Uganda waar haar zoon woont en koopt dan heel veel spullen in bij vrouwenprojecten. Deze verkopen we dan ook weer in de stand.

Al met al was het een inspirerend jaar, dat weer 2 huisjes heeft opgeleverd, waardoor 2 oma’s en ongeveer 14 kleinkinderen een veel betere uitgangspositie krijgen om de nodige andere problemen het hoofd te kunnen bieden. De grannies uit Amsterdam hebben ook 2 huisjes kunnen financieren dit jaar en samen met hen gaat een 5de huisje ook nog lukken!

Deze vrouwen maken papieren kettingen.