PEFO Nederland

Wie is Stichting ter ondersteuning van Pefo Uganda?

Stichting ter ondersteuning van Pefo Uganda (verder te noemen Pefo Nederland) is opgericht in 2004 door vrienden van Justine Ojambo, koördinator van Pefo Uganda. Hun drijfveer was Justine te helpen met zijn missie: het bouwen aan een goede toekomst voor de weeskinderen en hun verzorgers (lees grootmoeders) in Uganda.

De doelstelling van PEFO Nederland is het financieel ondersteunen van de projekten van PEFO Uganda en het bewust maken van het netwerk in Nederland van de situatie van weeskinderen en hun verzorgers in Uganda. De stichting is ANBI geregistreerd, dus giften kunnen afgetrokken worden van de belasting.

Per 1 januari 2016 heeft Pefo Nederland de stichting Adopteer een geit overgenomen. De doelstelling van Adopteer een geit is om door middel van het beschikbaar stellen van een geit alleenstaande tienermoeders een toekomstperspectief te bieden (zie ook www.adopteereengeit.nl).

Per 1 januari 2017 is Grannies2GranniesFriesland ook onderdeel geworden van Pefo Nederland.  Grannies2GranniesFriesland is in het bestuur van Pefo Nederland vertegenwoordigd door Ria Bakker. Ook heeft Grannies2GranniesFriesland een eigen bankrekeningnummer onder de noemer van Pefo Nederland die wij zelf beheren.

Het bestuur van Pefo Nederland bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter Hilbrand van der Kooy
  • Penningmeester Ard van der Hoeven
  • Secretaris Annette Bos
  • Lid Rudy van den Hoven
  • Lid Ria Bakker (namens Grannies2GranniesFriesland)

www.pefonederland.nl