Odd Fellows schenken € 500 aan grannies2grannies

De Odd Fellows is een organisatie die als doelstelling heeft de broederschap onder de mensen te bevorderen om op die wijze bij te dragen aan een harmonischer samenleving. Het odd fellow zijn is eigenlijke een levenshouding en een manier van leven. Leden moeten opstaan voor de medemens, ongeacht ras of geaardheid, ze moeten verdraagzaamheid betrachten, hulp bieden waar het mogelijk is en werken aan zichzelf.

De organisatie is opgericht in 1819 in de USA. Er zijn nu ook ordes in verschillende landen in Europa, in Nieuw Zeeland, Australië en Zuid-Amerika. In Nederland en België zijn bijna 100 afdelingen (loges genoemd) met ca. 3500 leden. Eerst was de orde alleen opengesteld voor mannen. In 1920 is er een aparte ordetak voor vrouwen ontstaan, de vrouwen noemen zich Rebekkah.

In Lelystad heeft de locatie Dronten een ruimte waar men tweedehandsboeken verkoopt. Van de opbrengst van deze boeken is nu een bedrag van € 500 geschonken aan Grannies2Grannies Friesland. Dit is een hele goede zet in de rug voor de realisatie van ons 17e huisje. We zijn de Odd Fellows heel dankbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *