Januari 2015

Grannies2Grannies ook Sneek

In Sneek zijn een paar vrouwen bezig een eigen groep Grannies2Grannies op te richten. Ze verkopen o.a. spullen voor de grannies in Uganda bij Somar, een winkel voor verstandelijk gehandicapten. Ze gaan in ieder geval proberen één huisje bij elkaar te krijgen.

Gift Soroptimisten Friesland Noord

Begin januari 2015 werden we verblijd met een gift van 500 euro van de Soroptimisten uit Noord Friesland. Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. Het is een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen. Er zijn 90.000 soroptimisten, verdeeld over ruim 3000 clubs in 125 landen.

African Grandmothers Tribunal

In november 2014 is in Canada de film over het African Grandmothers Tribunal in première gegaan. Eén van de grootmoeders waarover de film gaat is Miriam. Ze is één van de grannies van ons project in Uganda. Zij is een prachtig voorbeeld van hoe een eenvoudige granny kan uitgroeien tot een inspiratiebron voor anderen. Het tribunaal werd georganiseerd door de Stephen Lewis Foundation, een Canadese organisatie. In Canada zijn 300 grannies2grannies groepen actief, met 20.000 actieve grannies! Voor meer informatie kunt u kijken op www.stephenlewisfoundation.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *