De totale opbrengst van Max Maakt Mogelijk staat nu op €109.000.  Geweldig

En daarnaast zijn er ook andere activiteiten gestart . o.a een Granniegroep in Maastricht !

In juni worden er weer opnames in Oeganda gemaakt  . Max gaat dan samen met Ria en Klara de grannies filmen in hun nieuwe huisjes ..

max maakt mogelijk, de hele tv uitzending is te zien door op onderstaande You Tube link te kopiëren in de browser

https://www.youtube.com/watch?v=3yfq4CTGKM

Hier onder is de verkorte, 6 minuten durende versie van de tv uitzending te zien  

MAX MAAKT MOGELIJK

 

Wat bracht de uitzending van Max Maakt Mogelijk allemaal teweeg?

Op 3 november jl. was de uitzending over ons project in Oeganda op de televisie in het kader van Max Maakt Mogelijk. We hebben met onze hele groep plus Justine Ojambo, de koördinator van Pefo Uganda hiernaar gekeken. We waren heel blij met het resultaat. Omroep Max heeft er een prachtige uitzending van gemaakt. De nood van de Oegandese grannies werd zo duidelijk weergegeven.

Meteen na de uitzending stroomden bij ons allemaal de reacties binnen. Die waren allemaal heel positief. We noemen hier een aantal van die reacties.

Er reageerden verschillende mensen die wel belangstelling hadden om een groep elders in het land op te starten. Zo zijn er concrete plannen om in Limburg (rondom Maastricht) een groep te starten. Ook in Zuid Holland komt binnenkort een bijeenkomst voor een aantal mensen die aangaven hiervoor belangstelling te hebben

-          In Eelde/Paterswolde is een groep vrouwen onder de naam Casa Ladies with a mission in training gegaan voor de halve marathon van Haaren die op 8 maart gehouden wordt. Zij willen een heel huisje bij elkaar lopen en kunnen gesponsord worden via https://www.doneeractie.nl/casa-ladies-with-a-mission/-31577.

-          In Scheerwolde is een autobedrijf een actie begonnen om een huisje bij elkaar te brengen. De eerste activiteit was het houden van een snertactie.

-          Een mevrouw stuurde 800 (!) zelfgemaakte kaarten op voor de verkoop. We hebben er al de nodige verkocht in onze stand.

-          Een andere mevrouw stuurde ons prachtig gehaakte dieren op, ook voor de verkoop.     

 

-       Ook kringloopwinkels schonken ons een mooi bedrag , nml  De Tweede Ronde uit Akersloot, De Pelgrimshoeve uit Zoetermeer en het Trefpunt uit Marum

 - Mensen betrokken bij Dagbesteding Talma Borgh in Apeldoorn hebben een jaarlang tassen gemaakt. De opbrengst van de verkoop van deze tassen werd geschonken aan Grannies2Grannies.

-          En last but nog least waren er verschillende mensen die een heel huisje schonken, fantastisch. Zo kwam op een zondag een mevrouw, samen met haar vriendin, helemaal naar Friesland toe om persoonlijk geld voor een heel huisje aan ons te overhandigen. Het kon niet mooier!

We zijn beslist niet volledig met deze opsomming en nog steeds komen er nieuwe initiatieven bij. Maar wat natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is, is het feit dat er heel veel geld binnengekomen is voor het project, zowel bij de stichting Max Maakt Mogelijk als bij ons. Begin januari wordt de uitzending nog een keer herhaald en in de loop van januari wordt bekend gemaakt hoeveel geld er bij Max Maakt Mogelijk binnengekomen is. Wij houden u op de hoogte.

De uitzending kunt u nog steeds bekijken via de website van Max Maakt Mogelijk, www.maxmaaktmogelijk.nl. U moet dan op het kopje uitzendingen klikken.

Op YouTube kan je de hele uitzending nog een keer bekijken , onder Max Maakt Mogelijk Oeganda

 

 

Maart 2018 Ria en Yvonne naar Uganda voor Max Maakt Mogelijk

 

Vrijdag 16 maart ,de eerste opnamedag voor MAX MAAKT MOGELIJK en het was droog!!! De wegen waren nog wel slecht van wege de hevige regenval de dag ervoor ,maar om 9 uur kwam de 5 man sterke crew aan op het project. Ze startten gelijk met opnames van de grannies die daar aanwezig waren. Een groep was bezig met onderricht in bankzaken, een andere groep was druk bezig met kaarten en etuis maken en er was een groep die in de tuin bij de bananen het land bewerkten, gewoon in hun mooie jurken!!! Was dit vanwege de televisieploeg?

 

 

Daarna gingen we de grannies bezoeken. Vandaag zouden er zonder Jan Slagter alleen sfeerbeelden gemaakt worden. Wat geweldig om dat mee te maken. We liepen enthousiast mee en in de weg. “Meisjes zien jullie deze lens, ja ? dan ziet die lens jullie ook “ . Maar al gauw waren we er aan gewend waar we moesten staan. Justine had alles heel goed voor bereid, de kinderen gedroegen zich voorbeeldig. Die zaten, sommige van hen waren nauwelijks 5 jaar, met grote messen zoete aardappels te schillen en waren heel rustig, de grannies deden de interviews erg goed. Het interview met één van de grannies, Saina, moesten wij zelf doen, omdat we daar de volgende dag niet meer zouden komen. Best wel een beetje spannend, maar het ging in één keer goed. Na de opnames gingen de kleinkinderen van Saina nog even zingen om ons te bedanken. Ontroerend.

 

 

Tussen de opnames door hadden we nog even tijd om naar Tereza te gaan . Zij is een van de 2 grannies die van 2 grannies uit Friesland een huisje gaan krijgen .We zagen weer hoe hard een nieuw huisje nodig is en  gaven haar een foto van de gulle friese oma .

 

 

 

Bij Tereza

 

 

 

En dan zaterdag, de tweede draaidag, de dag waarop Jan Slagter mee kwam voor de interviews. MAX Maakt Mogelijk met Jan Slagter op bezoek bij onze grannies, prachtig toch.  Gelukkig was het weer droog, zodat we voor beide dagen dezelfde plaatjes hadden. Wij, Justine, de grannies en de kinderen moesten dan ook deze 2 dagen dezelfde kleren dragen. Ook vandaag met Jan Slagter, wat een vakman, ging het weer uitstekend. We  hadden vaak het script en de vragen doorgenomen, maar alles ging losjes en gewoon. .. zo leuk om dat eens mee te maken. Het werd een lange en warme dag, vol mooie plaatjes en gesprekjes met de grannies.

We zijn heel  benieuwd naar de uitzending. Opnamemateriaal is er genoeg, nu er nog een mooi geheel van maken. Maar dat is Ari, de regisseur, wel toevertrouwd. Daar hebben we alle vertrouwen in. Het was in één woord GEWELDIG!!!

 

 

 

De volgende dag zou Justine nog  op de koffie komen, maar dat werd wat later. Yvonne ging nog even fietsen en Ria bezocht nog een kerkdienst, daarna relaxen in en bij het zwembad en om 1 uur kwamen Khasim met Miriam en Magareth om ons op te pikken .De grannies werden halverwege afgezet en in Kampala kwam Betty, de zus van de schoondochter van Ria er weer bi . Onze laatste centjes besteden we aan een heerlijk etentje aan het water bij 2friends in Entebbe. Wat een mooi afscheid van Uganda en wat was het weer een bijzondere reis